Hvem er vi .... ?

Vi - udgør en familie på (i skrivende stund) tre hunde, foruden Lena og Erik. Familien er samlet på et nedlagt landbrug ved Karlsgårde sø ikke langt fra Varde i Vestjylland. Fra samme adresse driver vi foder firmaet Gilpa ApS

Erik har en baggrund som Reklamefotograf, Radiograf og Projektleder/Kvalitetskonsulent, mens Lena har arbejdet med gardiner, sengetøj mv. og som Stewardesse. Alt dette lagde vi på hylden i 2012 og begyndte vores hundefoder-eventyr med firmaet Gilpa.

Men her skal det primært dreje sig om vores hunde ….

Det hele begyndte med gravhundene Fie og Macho tilbage i midt 90erne, men i 2002 fik vi Golden Retriever tæven Freja (Amber Bay Harvest Moon) inden for dørene, som vi købte hos opdrætteren da hun var ca. 1 ½ år gammel. Vi kendte på daværende tidspunkt intet til jagt og retrievertræning, derfor skulle Freja egentlig kun være en klappehund, men via opdrætteren fik vi hurtig øjnene op for markprøvetræning og fandt også ud af, at en hund kan bruges til andet end at ligge i sofaen. Eneste hundetræning vi kendte til, var lidt lydighed (uden den større succes) med de to gravhunde! Med Freja åbnede der sig en hel ny verden for os!

Freja var Lenas hund og det blev ret hurtigt klart at vi måtte have endnu en træningskammerat.
Derfor fik vi Odin i begyndelsen af 2004 - en herlig glad Golden Retriever han fra samme opdrætter som Freja. Siden han var 8 uger, har målet med ham været markprøver. Vi trænede ihærdigt, men måtte også erkende at vi alle (hunde og fører) var nybegyndere, ligesom vi også måtte erkende at både Freja og Odin nok har sine begrænsninger, når det kommer til brugsegenskaberne - til gengæld fik de begge fine anmærkninger og præmieringer til udstilling :-)

Trods de begrænsede brugsegenskaber hos Freja og Odin vakte de vores interesse så meget, at vi i 2006 fik Bella (Sweetwater's Klyde) og i 2007 Mille (Sweetwaters Cartier) - begge et par vakse labrador avlet med henblik på bl.a. jagt.

De træningsmæssige udfordringer/erfaringer vi havde fået gennem arbejdet med Freja og Odin, har vi efterfølgende haft stor glæde af i arbejdet med både Bella og Mille, som begge er af en helt anden type hunde træningsmæssigt, end de to andre. Da Bella var godt 1 1/2 år gammel, viste det sig at hun havde en dårlig albue, hvilket gjorde at vi var (og er) nød til at skåne hende lidt.

I november 2010 købte vi Buddy - Cynhinfa Grant - som er fra november 2006. Buddy blev hentet hjem fra Wales af Tove og Steen Christensen, Kennel Sweeteater's, som indtil da havde anvendt Buddy til træning, markprøver og i avl. Det var faktisk Lena der hentede Buddy hjem til Sweetwater's fra England i sin tid, så vi kendte ham rigtig godt i forvejen. Buddy skulle vi primært bruge som jagthund og træne til markprøver.

I efteråret 2011 blev Emma en del af familien. Emma er hvalp efter vores egen Buddy og Ffynongain Katrin, der ligesom Buddy, er fra England. Det er tanken at vi gerne vil avle med Emma. Hun er en rigtig dejlig energisk, men meget opmærksom tæve, som langsomt skal trænes op til markprøver og avl. Emma havde vi sammen med Sweetwater's og da hun skulle have flere kuld hvalpe hos Sweetwater's, valgte vi at hun skulle bo der. Vi synes det ville være synd at hun skulle flytte frem og tilbage mellem os og Sweetwater's. 

Vi har længe gerne ville have en ekstra hanhund i huset, så i juni 2012 drog vi til Nord Irland for at hente Spencer (Copperbirch Edison) hos Keith Mathews, Copperbirch Labradors. Spencer er en rigtig dejlig og rolig han labrador som vi hentede da han var 11 uger gammel. 

De to gravhunde har vi ikke mere og Mille er flyttet hjemmefra til en dejlig familie i Sønderjylland :-)
din har vi desværre heller ikke mere, grundet en en ondartet svulst som blev konstateret i slutningen af 2011 og i maj 2014 måtte vi desværre tage afsked med Freja efter 14 fantastiske og dejlige år som husets absolutte flokføre.

I 2014 flyttede Cody (Batmoors' Cromarty Cody) ind hos os i Karlsgårde. Vi manglede en jagthund, og kendte Cody i forvejen, da vi havde trænet Spencer hos Iben Pytlick fra Kennel Batmoors, som havde opdrættet Cody, og trænet ham det første års tid.

I foråret 2017 måtte vi tage afsked med Bella og januar 2018 måtte vi også sige farvel til Buddy. Det var et par rigtig hårde måneder, da de to hunde betød utroligt meget for os og vores andre hunde. Det var meget tomt med kun Spencer og Cody i huset.

I august 2018 flyttede Scott - Batmoors’ Irish Barry - som vi hentede som 8 uger gammel hos Iben Pytlick og Thomas Plamboeck, Kennel Batmoors.