Officiel Working Test Labrador 2012

I weekenden den 25.+26. august 2012 afviklede Raceledelsen for Labrador - Labrador Special 2012, med bl.a. officiel Working Test for hold om lørdagen og individuel Working Test søndag. 

Jeg deltog med Emma i individuel begynderklasse om søndagen, en dag som desværre vejrmæssigt ikke viste sig fra sin bedste side. Skybrud og mange byger ændrede dog ikke ved de fantastiske omgivelser i Dons, ved Kolding, hvor prøven blev afviklet.

Dette var Emmas første prøve og derfor var det også spændende hvordan hun klarede alle de nye indtryk og de mange hunde, hun skulle være i selskab med hele dagen.

Prøven bestod af 5 poster som både Begynder-, Åben- og Vinderklasse skulle igen, selvfølgelig med forskellig sværhedsgrad. På denne måde for alle mulighed for at udveksle erfaringer mv. i ventetiden mellem posterne dagen igennem.  På hver post gives maks 20 point alt afhængig af hvordan opgaven løses i et samarbejde mellem hund og fører. Der skal minimum 50% til for at Working Testen er bestået - og der skal gives point på alle poster, ellers dumper man testen. Derudover placeres de deltagende hunde i rækkefølge (nr 1, 2, 3 osv) ud fra point sammenlagt på de 5 poster. Til prøven havde Raceledelsen hentet to Irske dommere til Danmark - Laurence Hennesy og Damian Newman, der sammen med Marianne Ankjær, Leif Tholstrup, Hanne Søndenbroog Finn Hollerup Mikkelsen dømte posterne.

Vores første post bestod af to enkelte markeringer. Vi stod på toppen af en mindre skrænt og dummien blev kastet for foden af skrænten i retning af en sø. Den anden markering blev kastet ud på søen, i samme retning som den først kastet. Nedfaldet på søen var skjult bag højt siv. Emma hentede fint første markering - sjuskede lidt med opsamlingen, men kom hurtigt hjem. Det samme var tilfældet på vandmarkeringen, hvor jeg kaldte lidt ekstra på hende, da jeg frygtede, at hun måske kunne finde på at ryste sig på vejen hjem, som var forholdsvis lang. Vi fik 16 point, da der blev trukket lidt for den sjuskede opsamling på første markering og mit ekstra hjemkald. Fair nok :-
Vores anden post var først en enkelt markering med skjult nedfald som skulle hentes. Derefter skulle der dirigeres ud i samme område, hvor der er placeret en dummy mere, som skal hentes hjem. Der var forholdsvis stor forskel på placeringen på de to dummier, hvilket gav Emma lidt problemer, da hun blev lidt fanget i det område, hvor hun hentede den første markering. Jeg måtte fløjte lidt meget for at få hende flyttet over i den anden side af området, og sidedirigering er ikke noget jeg har introduceret særligt meget til Emma endnu. Vi fik 15 point, hvilket jeg er fint tilfreds med. Personligt synes jeg dog at opgaven var lidt forkert planlagt til Begynderhunde. Sidedirigering og områdesøg er ikke et element i Begynderklasse. I midlertidig synes jeg idéoplægget er fint, men dummy nr. 2 burde have været placeret samme sted som den første markering. 
Vores tredje post var en 'Tramp' med 2 x 'fri-ved-fod' samt 2 markeringer ud i et forholdsvis åbent terræn. Både fri-ved-fod og markeringen voldte os ikke de store problemer. Dog slog Emma lige en bue mod skytten på ved hjem med første dummy, hvilket gjorde at jeg måtte kalde på hende - det kostede os 2 point. Vi fik 18 point på posten, hvilket vi bestemt er tilfredse med. 
Vores fjerde post var en enkelt markering langs en sø, med lidt skjult nedfaldsted. Emma fandt fint dummien med det samme. Løb desværre lidt langsom hjemad, da hun skulle forbi skytten, hvilket hun åbenbart lod sig mærke af. Vi fik 19 point - den langsomme hjemfart kostede en enkelt point :-)
Sidste og femte post bestod af to enkelte markeringer. Vi stod på toppen af en bakke og den først kastet landende i et spor på bagsiden af en græsbræmme, mens den anden kastet er en længere vandmarkering. Emma klarede begge i flot stil og høstede 'fuldt hus' på posten - 20 point.

Alt i alt var det en rigtig god dag. Emma var fantastisk rolig og lod sig overhovedet ikke påvirke af alle de andre hunde, ventetiderne mellem posterne og de mange skud i området. Tværtimod blev hun bedre og mere sikker som dagen gik. 

Sammenlagt bestod Emma med 88 point., og blev placeret som 6. Vinder i Begynderklasse.

TAK til Raceledelsen for Labrador, alle hjælperne og ikke mindst alle sponsorerne som sikrede os deltagere en rigtig dejlig dag, trods den megen vand.
Dagen sluttet dog med en fin Parade i strålende sol, en flok trætte hunde og glade ejere :-)