B-prøve i Utoft - august 2014

Den 16. august havde jeg tilmeldt Spencer (Copperbirch Edison) til den sidste B-prøve i Jylland i 2014.
Foruden Spencer havde Lena vores nye dreng i huset med - Cody (Batmoors' Cromarty Cody) som skulle til Brugsprøve - og som de bestod rigtig flot :-)

På grund af en aflyst B-prøve i Kulsø i maj og en rigtig træls 2. pr. på Brahetrolleborg for 14 dage siden, var denne sidste B-Prøve i år, pludselig blevet lidt mere spændende end hvad jeg havde planlagt!  Så det var med en vis spænding vi drog af sted til det fantastiske terræn i Utoft. Spændingen blev bestemt ikke mindre, da flere af de andre deltagere, på ventelinjen, snakkede om prøvens første markering - en Krikand, som flere hunde ikke ville tage - og en markering hvor hunde løb alt for langt forbi!

"Spændingen" blev dog hurtig vendt til en stor tilfredshed med Spencer. De tre Markeringer snuppede han fuldstændig ren - direkte og med en hurtig og spontan opsamling. Ved den ene markering sjuskede jeg dog lidt!!! - hvilket liiiige var ved at resultere i en knaldapportering! (det sker ALDRIG igen)  ...

For 14. dage siden var det det frie søg der kostede lidt på bundlinjen, da Spencer tøvede ved en fasanhøne, men efter intens træning i den mellemlæggene periode, lavede han denne gang et fuldstændig fejlfrit og effektivt søg med kanin, and, due og kanin i nævnte rækkefølge.

Vi fik en flot tilbagemelding af dommer Jan Lorentzen med ord som "Flot, Stilfuldt - god fart og Overbevisende præstation - Hund med stort potentiale".  Den tilbagemelding var jeg selvfølgelig rigtig glad for - og ikke mindst at vi også fik den 1. pr. som vi havde sat næsen op efter. Nu kan vi begynde træningen hen imod Åbenklasse - dejligt! - se kritiksedlen her.

Alt i alt en rigtig god dag for os alle fire i Utoft :-)