Markprøve C - Felsted DRK

Lørdag den 8. marts drog jeg til Felsted i Sønderjylland til en uofficiel markprøve i Dansk Retriever Klub.

Det var den første rigtige forårsdag - et helt fantastisk vejr - krydret med er flot område med marker og skov. Prøverne var med sædvane (for sønderjyderne) planlagt til mindste detalje og humøret i top hos de deltagende hunde og deres fører. 

Jeg stillede Spencer (Copperbirch Edison) i Begynderklasse. Spencer hentede vi hjem fra Irland som hvalp tilbage i 2012, og som jeg her i 2014, vil starte op på markprøver. Det var kun hans anden markprøve, så formålet var mest at se hvordan han taklede en dag blandt mange andre hunde, skud, fløjten osv.

Med Spencer har jeg ændret træningsstrategi i forhold til de tidligere hunde vi har haft. Hele grunddressuren er foregået herhjemme under kontrollerede forhold, og han er først gradvist blevet udsat for distraherende input i en forholdsvis sen alder. Grunddressuren er "hjernevasket" til perfektion inden vi ændrede område, stimuli osv.

Hans dejlige rolige temperament som vi kender herhjemme fra, blev bestemt ikke ændret meget til trods for alle de nye indtryk. Han vil selvfølgelig gerne snakke med de andre hunde og mennesker (han er jo en labrador), men det stresser ham ikke.

Selve prøven gik også rigtig fint - specielt er jeg meget tilfreds med at de elementer som jeg ved tidligere hunde har haft problemer med, fungerede rigtig fint. Så jeg har også selv lært noget! Dommerens ord som "fører og hund i roligt samarbejde" er i hvert fald nyt.

Vi fik en 1. pr. hvilket jeg selvfølgelig er rigtig glad for, men endnu mere glad er jeg for hvordan Spencer taklede hele dagen.

Se kritikseddelen her.